You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zondag 1 juli 2012

Een nieuwe maand, een nieuw recept: Chili con carne


Zoals jullie waarschijnlijk weten, organiseren we met de creARTisten jaarlijks een kookworkshop. Die avond delen de creARTisten recepten en culinaire ervaringen met elkaar. Daar we best wel weten dat zo 1 workshop per jaar eigenlijk veel te weinig is om" al dat lekkers dat we uit onze potten kunnen toveren" met elkaar te delen, gebruiken we deze blog als kanaal om recepten en tips te delen. Dit doen we telkens een nieuwe maand begint.

De creazusjes riepen hierbij de hulp in van de creARTisten en kregen dit heerlijke recept van Hanneke. Bedankt Hanneke!

Dit is een recept voor een grote pot van ongeveer 4 liter, kan in diepvries bewaard worden zoals spaghettisaus. Wat is er gemakkelijker op momenten dat je weinig tijd hebt of op van die heerlijke zomeravonden als je helemaal geen zin hebt om te koken? Klinkt bekend?

Ingrediënten
2 kg gehakt
4 ajuinen (of uit diepvries ¼ zak)
8 paprika (gemengd, of uit diepvries ½ zak)
8 blikken rode bonen in chilisaus (Delhaize)
4 zakjes chili con carne-kruiden (Delhaize)
2 eetlepels komijn
Peper – zout – nootmuskaat
Eventueel look

Werkwijze
Olie in de kookpot doen
Ajuin aanstoven
Gehakt opbakken
Paprika toevoegen
Laten stoven
Chilibonen toevoegen
Chilikruiden en komijn toevoegen
Half uurtje laten pruttelen
Afsmaken met peper-zout en nootmuskaat

Lekker met Turks brood of witte rijst en kaas onder de grill... Smakelijk eten!

7 opmerkingen:

  1. Mmm zo lusten wij het ook graag ! Mijn tip als dat even mag. De chili con carne tussen een tortillawrap met geraspte cheddarkaas en zure room en guacomole als dipsausjes, ook heerlijk.

    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een fijne aanvulling! Klinkt heerlijk! Ga ik zeker en vast een keertje uitproberen.

      Verwijderen
  2. Valt hier ook in de smaak! En nog één kleine tip voor de niet of minder vleesetende medemens.sin carne is maar een kleine aanpassing: ipv gehakt kan je gewoon quorn gehakt gebruiken.
    Als wij con carte maken, gebruiken we ipv gehakt american natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En nog detail:-) blikje mais erbij is lekkere variatie

      Verwijderen
    2. Wij maken de chili ook altijd met americain natuur.

      Verwijderen
  3. creazusje greet4 juli 2012 om 20:21

    Ik heb vandaag de chili con carne van Hanneke gemaakt en het was zeer lekker!Ik had hem wel niet te fel gekruid voor de kindjes. Ze vonden het trouwens leuk om het brood te soppen in de chile! Wat ook fijn is : er zit nu een hele voorraad in de diepvries(handig voor werkdagen) !;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al die leuke tips en aanvullingen, mensen die het recept al direct gaan klaarmaken! Allé dat vind ik nu echt geweldig, seh!
    Hey Greet, dus je hebt altijd iets om klaar te maken, moesten we zo eens onverwacht rond etenstijd binnenspringen :-)

    BeantwoordenVerwijderen