zondag 16 september 2012

receptje voor deze maand/ Mojito Royal

De mooie (na)zomer waar we toch al enige tijd van kunnen genieten, vraagt om dit heerlijke receptje ;-)

We maakten het een keertje tijdens één van onze jaarlijkse kook-workshops met de creARTisten. Velen zijn er gek van! Jammer alleen dat je er wel goed mee moet oppassen hoeveel je er van drinkt... want dit zalig lekker drankje kan (erg!) gevaarlijk uit de hoek komen...



Mojito

Benodigdheden:
15 à 20 muntblaadjes  (afh. van de grootte) en evt.een takje om te garneren
een halve theelepel rietsuiker
5 cl.rum (3 of 5 jaar)
4 cl.vers geperst limoensap en evt. een partje om te garneren
2 cl. rietsuikersiroop
cava

Hoe maak je het?
Doe de muntblaadjes in een glas en doe er de halve theelepel rietsuiker bij en 'muddle' heel voorzichtig om met een muddler, je kneust de blaadjes om de muntsappen  vrij te maken, maak de blaadjes niet kapot, doe dit ongeveer 10 à 15 seconden.
Voeg  de rum, vers geperst limoensap en rietsuikersiroop erbij en roer goed om. Je kan ook nog een klein partje limoen uitduwen en dit partje met schil aan de cocktail toevoegen.
Vul het glas met crushed ijs.
Roer alles voorzichtig door elkaar. Zorg dat de muntblaadjes goed van de bodem van het glas losraken maar maak ze niet kapot. Nu worden alle ingrediënten juist goed gemixt. Vul daarna het glas verder met crushed ijs en top af met cava.
Garneer met een munttakje en/of een schijfje limoen

Santé!

1 opmerking: