We maakten het een keertje tijdens één van onze jaarlijkse kook-workshops met de creARTisten. Velen zijn er gek van! Jammer alleen dat je er wel goed mee moet oppassen hoeveel je er van drinkt... want dit zalig lekker drankje kan (erg!) gevaarlijk uit de hoek komen...
Mojito
Benodigdheden:
15 à 20 muntblaadjes (afh. van de grootte) en evt.een takje om te garneren
15 à 20 muntblaadjes (afh. van de grootte) en evt.een takje om te garneren
een
halve theelepel rietsuiker
5 cl.rum (3 of 5 jaar)
4 cl.vers geperst limoensap en evt. een partje om te garneren
2 cl. rietsuikersiroop
cava
5 cl.rum (3 of 5 jaar)
4 cl.vers geperst limoensap en evt. een partje om te garneren
2 cl. rietsuikersiroop
cava
Hoe maak je het?
Doe de muntblaadjes in een glas en doe er de halve theelepel rietsuiker bij en
'muddle' heel voorzichtig om met een muddler, je kneust de blaadjes om de
muntsappen vrij te maken, maak de
blaadjes niet kapot, doe dit ongeveer 10 à 15 seconden.
Voeg de rum, vers geperst limoensap en
rietsuikersiroop erbij en roer goed om. Je kan ook nog een klein partje limoen uitduwen en dit partje met schil aan de cocktail toevoegen.
Vul
het glas met crushed ijs.
Roer
alles voorzichtig door elkaar. Zorg dat de muntblaadjes goed van de bodem van
het glas losraken maar maak ze niet kapot. Nu worden alle ingrediënten juist
goed gemixt. Vul daarna het glas verder met crushed ijs en top af met cava.
Garneer
met een munttakje en/of een schijfje
limoen
Santé!
Echt zalig lekker drankje!
BeantwoordenVerwijderen