zaterdag 6 oktober 2012

Appeltaartje/ simpel receptje maar subliem van smaak!



Dit receptje kregen de creazusjes van creARTist Peggie, een krak mogen we toch wel zeggen op het vlak van bakken; broden, cake, taarten, koekjes... noem maar op, ze kennen geen geheimen voor haar. Als voedingsdeskundige heeft ze uiteraard heel wat productkennis en het uitproberen van nieuwe dingen, ingrediënten vervangen waardoor het gebak of recept lichter verteerbaar en net iets gezonder wordt, toevoegen van kruiden of aroma's... het is allemaal haar specialiteit!

Je zult zien dat in dit receptje de sla-olie en melk zorgen voor de structuur van het gebak wat de boter normaliter doet waardoor dit gebakje net iets gezonder en licht verteerbaar is. Het toevoegen van een aroma zorgt voor een vollere smaak en geeft een bijzondere "final touch". Het smaakt echt heel lekker, je krijgt het gevoel een heel apart appeltaartje te eten maar toch zo eenvoudig om te maken! Wat willen we nog meer? Een druilerige herfstdag snakt naar dit appeltaartje ;-)

Appeltaartje met een heerlijk aroma
Nodig:
200 g suiker
3 eieren
200 g zelfrijzende bloem
6 eetlepels slaolie (geen olijfolie)
10 eetlepels (halfvolle) melk
3 middelgrote appels
Mespuntje zout
1 pakje vanillesuiker of 1 klein flesje aroma naar keuze: boter-vanille, rum, amandel, citroen, …
(nota: het aroma geeft deze cake juist dat beetje extra  … hmmmmm)

Bereiding:
Eieren machinaal loskloppen met suiker + vanillesuiker of aroma.
Voeg olie, melk en tenslotte de gezeefde bloem toe
Meng alles nog even door elkaar
Doe de geschilde , in kleine blokjes gesneden appels onder ’t deeg
Giet deeg in een beboterde sprinvorm ( diam.: +/- 23 cm)
Bak in voorverwarmde oven op 175°C gedurende 80 minuten

Smakelijk!
De creazusjes met dank aan Peggie

5 opmerkingen:

  1. Moet dit recept echt 80 minuten in de oven? Dat is misschien door de olie en melk ipv boter? Ik ga het zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jep, Hanneke volgens de kenner wel... Goeie dingen hebben vaak tijd nodig;-) De fysica erachter kan Peggie best zelf even uitleggen...

      Verwijderen
  2. Mmmm, warm waarschijnlijk ook lekker met een bolleke ijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amaai, goed dat ik op een stoeltje zat ... al die lieve woordjes ... 'k moet er van blozen !

    Wat de "80 minuten" betreft,dit id afhankleijk van de oven. Je houdt dit appelcakeje best in de gaten na ongeveer één uurtje. Bij twijfel, doe je het oude trucje met het satéstokje: Prik in het cakeje, wanneer het stokje uit de cake komt zonder dat er VOCHTIGE kruimeltjes aanhangen, dan is het taartje goed gebakken. ;) groetjes, Peggie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en nog steeds rode wangen? 'T is toch niet overdreven!
      Groetjes, de creazusjes

      Verwijderen