Woensdag 26 februari was het zover...eindelijk gingen wij met de creARTisten koken!
We deden al een eerdere poging vorig jaar om Surinaams te koken maar in 2013 hadden we echt pech.
Surinaams koken deden we uiteindelijk niet en onze centjes zagen we (nog steeds) niet terug... moest de desbetreffende persoon dit lezen... je zou er ons nog steeds een plezier mee doen.
Soit...ons kennende bleven we echter niet bij de pakken zitten, dit jaar wilden we wél een geslaagde kookworkshop organiseren dus gingen we op zoek...
...en via iemand van ons groepje kwamen we terecht bij Jusra, een toffe madame met Marokkaanse roots met veel pit en aan passie voor lekker eten!
Zij bezorgde ons een onvergetelijke avond vol heerlijke geuren, kleuren en super lekkere smaken.
Met 9 nieuwsgierige zielen gingen we aan de slag met volgend menu :
3 amuses
* harira (soep)
* ingelegde olijven
* kefta( gehaktballetjes)
Voorgerecht
* briwat(gevulde filodeegdriehoekjes)
Hoofdgerecht
* kip tajine
Nagerecht
* kaneel ijs met amadelmelksaus en mango
Ieder van ons kreeg een potje olijven mee naar huis die we zelf hadden ingelegd met massa's kruiden |
Allemaal heerlijk lekker maar tot lievelingsgerecht van de creARTisten werd unaniem verkozen: de kefta ! (foto links onder, het ronde kommetje met de gehaktballetjes)
Hieronder vinden jullie het recept :
KEFTA
400g kalfsgehakt
3 fijngesnipperde sjalotten
2 fijngesnipperde rode ui
4 teentjes look
sap van 1 citroen
1 lepeltje paprikapoeder
1 lepeltje komijnpoeder
1 lepeltje currypoeder
1 lepeltje raz el hanout
1 lepeltje gemberpoeder
2 lepels kokosmeel
1 theelepel kaneel
2 eieren
roomboter
olijfolie
1 lepeltje saffraanpoeder
peper
zeezout
fijngehakte koriander
fijn gehakte peterselie
rode peper naar believen
***
kalfsgehakt kruiden met 2 fijngesnipperde sjalotten, koriander, kaneel, gember, rode peper, curry en paprika
mengen met eieren en kokosmeel
kleine balletjes maken en platdrukken
mooi bruin bakken in roomboter met scheutje olijfolie
fijngesneden rode ui en sjalot toevoegen
half glas water toevoegen
kruiden met raz el hanout, paprikapoeder, saffraan, kurkuma, gember, peper en zeezout
40 minuten laten sudderen op laag vuur
citroensap en peterselie toevoegen
1 minuut opkoken
***
...en smullen maar!
Nog een dankjewel aan Jusra voor de leerrijke en gezellige workshop die ze met enorm veel enthousiasme en toewijding begeleidde.
Ze verraste ons ook nog met lekkere zelfgemaakte koekjes en taart die we met smaak verorberden ! Het kon niet op!
Kortom het was een geslaagde avond!
Groetjes,
de creazusjes in naam van de creARTisten
Mmmm heerlijk. Weer zo een recept om eens uit te proberen.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er niet slecht uit! Vooral de olijven en het dessert spreken mij aan :-)
BeantwoordenVerwijderenhey cindy! ik mail je de receptjes van ijs en olijven door! groetjes Greet
VerwijderenLijkt me super lekker!
BeantwoordenVerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenJouw blog is heel tof.. Het is mogelijk jouw email adres hebben?
Groetjes,
Florence
angrietens@hotmail.com
Verwijderen