Na alle ingrediënten verzameld te hebben, ging ik aan de slag!
Hier het recept :
Ingrediënten
250 g bloem
4 eieren
zout
200g suiker ( 75 g + 125 g)
225 g boter (175g + 50g)
3 appelen in 4 partjes gesneden
2 el citroensap
350 g plattekaas
200 ml zure room
1 zakje chocoladepuddingpoeder
halve kleine eetlepel bakpoeder
2 el vloeibare honing
vorm van 28 cm doorsnede
1. Meng de bloem met 1 ei, 75 g suiker en een snuifje zout. Doe er 175 g boter bij en kneed goed. Doe er eventueel nog wat bloem erbij als het deeg te nat is. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en leg 30 min. in de ijskast.
2. Verwarm de oven op 180° C. Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestoven vorm en prik er enkele gaatjes in.
3. Kerf de bolle kant van de appelen in en besprenkel met citroensap.
4. Splits de eieren. Klop de plattekaas met de zure room, het puddingpoeder en bakpoeder los. Roer de boter(50 g) met de suiker (125 g) schuimig en voeg de eierdooiers toe. Mix er de plattekaasmix door.
5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en schep door de crème. Stort op het deeg, leg er de appelen op en bedruppel met de honing.
6. Zet 45 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker als ze is afgekoeld.
En smullen maar....
Smakelijk!
En dit is mijn appeltaart
De appel is uiteraard ter decoratie, maar de Willem Tell deze huizes stond al met zijn pijl en boog paraat (grapje ;-)))))
... en begin jij ook al te watertanden??? Goesting? Begin dan terug bij het begin van dit bericht!
Smakelijke groetjes,
De creazusjes!
Dat komt in mijn archief. Met 5 appelbomen in de tuin kan ik alle recepten met appelen gebruiken. En ze ziet er inderdaad super lekker uit! hmmm
BeantwoordenVerwijderenIn Libelle vind ik vaker lekker en haalbare recepten! Ik scheur ze dan allemaal uit, maar het komt er jammer genoeg niet vaak genoeg van om er iets uit te maken.
BeantwoordenVerwijderenSmakelijk!