You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 6 augustus 2012

Tweede keer... betere keer/ gehaakt GSM tasje

Ik weet niet of dat bij jullie ook vaak het geval is, maar bij creazusje An dus wel... de tweede keer lukt het dikwijls net iets beter dan de eerste keer. En in geval van een gehaakt GSM-tasje valt dit wat workload betreft best mee dit in vergelijking met de renovatie van een huis (ook hierbij krijg ik soms het gevoel dat ik sommige dingen de volgende keer toch anders zou doen ;-)).

Mijn eerdere GSMtasje haakte ik op da haakcursus bij Klaartje Nel, onder zeer deskundige begeleiding dus. Het resultaat mocht er wel zijn (zie vorige berichten) maar al bij al viel het toch wel wat groot uit. Ik had eerder het gevoel een slaapzakje te hebben gemaakt voor mijn GSM. Op vakantie had ik best wat tijd om een nieuw te haken. Dit leverde mij wel de bijnaam "ons moemoe" op want mijn man en kinderen vonden het blijkbaar grappig dat ik haakte op reis en dan kwamen de grapjes; "ons moemoe is ook mee op reis"... oooh dat vonden ze geweldig grappig. Ik kon er ook wel mee lachen...

En dit werd het dus.
Ik koos voor de kleuren paars en rood. Ik haakte een kleine bloem in groen en rood. De stofknoop maakte ik met groene vilt.

En "ons moemoe"... die is content met haar GSM-tasje en Merel is ook blij want die kreeg het vorige. Het zal nog een tijdje duren voordat ze een GSM heeft maar spulletjes genoeg die ze in dit tasje kan opbergen.


5 opmerkingen:

 1. Héla, héla, haken is hip hé en niet ouderwets dus het mag dan wel uit grootmoeders tijd stammen maar is zeer up to date. Dus een hippe mama i.p.v een moemoeke.
  Tasje is leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij weten dat haken hip is, maar mijn huisgenoten lijken nog wat achterop te hinken :-) mopje was wel grappig bedoeld hoor en op den duur werd het nen rode draad (niet letterlijk nemen ;-) ) ken je dat?

   Verwijderen
  2. Oh dat kennen we van ergens ;-)
   Ik ben tegenwoordig ook een bomma volgens mij vent omdat ik mij bezig hou met naaien en haken enz.
   Heb het ook al tegen hem gezegd dat het hip is :-p
   De jonge buurvrouwen hier in't straat naaien allemaal tegenwoordig :-)
   Maar volgende week vertrekken we op vakantie en dan ga ik me idd ook aan het haken wagen :-)
   Mooi zakje trouwens!

   Verwijderen
 2. Dag moemoe, mooi zakje is het geworden.
  Maar hoe groot zo'n gsm-zakje nu moet zijn, blijft toch een discussiepunt. Den ene die er mij een vraagt, wil eentje dat net past en den andere wil eentje waar hij goed in kan graaien en nog iets bij kan infoefelen. En telkens als ik aan zo'n zakje begin, vraag ik mij af of de maat goed is... :-)Maar het blijft leuk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen