You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zaterdag 31 januari 2015

Vilten slofjes

Als ik naar de bib ga, speur ik in het "hobbyhoekje" altijd naar leuke craeboeken. Ik kwam er volgend leuk boek tegen en nam het mee naar huis : " Kringloopgeluk", een feelgood boek van Ingrid van Willenswaard.  In het boek ontdek je wat het is om je onder te laten dompelen in een melancholische wereld van gebruikte spullen. Zie bovenste foto's in de collage onder dit bericht.

In dit boek vond ik dan ook een leuk projectje om uit te werken. Vilten slofjes maken! Nu met dit echte winterweer is het steeds fijn om sloefen in huis te dragen en maak dat net nu mijn dochtertje nieuwe sloefjes nodig had ;-). ... dat kwam dus goed van pas!

In mijn kast zat nog een ganse doos gevuld met viltlapjes die schreeuwden om eruit te komen, dus die werden ook nog eens nuttig gebruikt. Het patroon van de sloefjes vind je bij het boek maar deze heb ik moeten vergroten aangezien mijn kleine meid op grote voet leeft ;-).

Naast de handleiding in het boek heb je nog vilt ,dik garen, een naald en lint nodig. Om de sloefjes aan elkaar te zetten gebruik je de festonsteek. Ik heb deze steek op you tube opgezocht; zie hier ,echt niet moeilijk dus. De strikjes maakte ik van lint dat ik nog in mijn naaitafeltje had liggen.
Ik heb er in totaal nog geen 2 uur aan gezeten en mijn dochter was er heel blij mee. "Het lijken wel elfensloefjes", zei ze!Groetjes,
Creazusje Greet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten