You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zaterdag 7 april 2012

rompertje voor Nelles (3 maanden) met flockfolie en leuke appelprint

We gaan op babybezoek bij Nelles, 3 maanden oud. Een "handmade kadootje" kan volgens fiere tante An niet achterwege blijven. Het mooie geboortekaartje gebruikte ik als inspiratie (zie foto's).Hoe ging ik te werk?
Dit is echt niet moeilijk!
In eerste instantie was ik op zoek naar een T-shirt maar een onbedrukt T-shirt leek erg moeilijk te vinden en tijd om een mooi effen gekleurd t-shirt te bestellen bij goodmoodkid of rainbowbabys of via andere webshops had ik niet meer. Dan maar dit blauw rompertje dat ik kocht in de Hema. Navraag bij de papa van Nelles leerde me dat ik best groot genoeg kocht voor dit gezond en rond ventje dus nam ik voor alle zekerheid maat 74-80. Kan hij er lekker lang van genieten!
Groene flockfolie kocht ik onlangs bij Bambiblauw www.bambibauw.be op een handmade marktje.
De stof met appelmotief bestelde ik online via http://www.troispetitspois.nl/ Je kan er leuke stofjes kopen aan kleine afmetingen, ideaal voor zaken zoals dit!

Zelf ben ik geen groot tekentalent daarom zocht ik een leuke afbeelding van een appel via google welke ik verkleinde tot de gewenste grootte en vervolgens afprintte. Deze tekende ik over op de appelstof, knipte deze uit en de randen werden overstikt tegen het uitrafelen. De appel in stof legde ik op vliesofix (gekocht bij Veritas), op de niet-papiar kant. Ik streek op hoge temperatuur en mbv een tetradoek de vliesofix op de achterkant van de appel.Vervolgens verwijderde ik de papieren folie.
Met een kommetje van de gewenste grootte tekende ik een ronde op de glanzende kant van de flockfolie welke ik uitknipte. De gebruiksaanwijzing voor flockfolie kan je kort en duidelijk lezen op de website van Bambiblauw.
De matte kant van de flockfolie legde ik op de romper en met een dunne tetradoek streek ik 30 seconden (of zelfs iets langer) over de glanzende kant op hoge temperatuur en dit zonder stoom. De folie plakte helemaal vast. Laten afkoelen en vervolgens verwijderde ik de glanzende folie.
Ik plaatste de stoffen appel met de vliesofix aan de achterzijde in het midden van de ronde flockfolie en weer mbv een tetradoek (voor alle veiligheid) streek in de appel vast op de flockfolie en het rompertje.

En Nelles, zijn mama, papa en 2 flinke zussen zij vonden het mooi! Missie geslaagd :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb er maar twee woorden voor, vaarvan ik één herhaal : Super Super Super Tof !

    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen