You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 14 november 2012

Maandelijks recept/ heerlijk gebakken mosselen met verse kruiden

Via een lieve collega van me kreeg ik dit zalige recept in handen. Het komt uit een kookboek van Pascale Naessens, Mijn Pure keuken. Dit recept is echt de moeite om een keertje uit te proberen, als tapas maar ook als hoofdgerecht kan het gegeten worden met stokbrood of frieten natuurlijk ;-). Het is super makkelijk, snel klaar, de heerlijkste aroma's worden in je keuken verspreid, wat op zich al genieten is en vooral het is mega-lekker.
Hier thuis zeggen we dan altijd  "Esta para shuparte los dedos" (om je vingers van af te likken, is nog enige woordenschat dat we hebben onthouden van een paar jaar avondschool Spaans, ondertussen weeral lang geleden precies;-)...
Het mosselvlees en de schelpen zijn doordrongen van de kruiden waardoor je zelfs geneigd bent de schelpen lekker af te likken...Ik maak dit gerechtje regelmatig als tapas, zo ook enkele weken geleden toen we met vrienden op WE waren en het viel weeral zo erg in de smaak dat ik dacht, dit is een receptje voor op onze blog.

Wat heb je nodig?
1 kg mosselen per persoon als hoofdgerecht
eetlepel verse rozemarijn
eetlepel verse tijm
2 tenen look, fijn gesnipperd
1 grote lepel provençaalse kruiden
peper en zout
olijfolie
pan met dikke bodem of nog beter een wok

Werkwijze
Verhit in een pan met dikke bodem, mosselkastrol of wok een scheut olijfolie. Laat de mosselen hierin garen onder een deksel gedurende ongeveer 5 minuten of totdat ze opengaan. Vanaf dat de mosselen opengaan, mag je ze onmiddelijk van het vuur halen en giet je de mosselen af in een vergiet zodat al het vocht goed kan wegvloeien uit de mosselen.

Vervolgens bak je de mosselen in de wok. Giet een scheut olijfolie in de wok. Fruit de gesnipperde look kort en voeg de mosselen toe. Terwijl je de mosselen bakt, schep je ze regelmatig om. Voeg de provençaalse kruiden toe en peper en zout. Op het laatste mag je de verse tijm en rozemarijn toevoegen. Nogmaals goed blijven omscheppen.

Klaar! En dan... genieten maar!

Creazus An

2 opmerkingen:

  1. Helaba! Leuk jullie ontmoet te hebben :-) Ik kom hier dan ook meteen volgen natuurlijk! Groetjes madame Volt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vonden het ook super leuk om jou tegen het lijf te lopen! Wij volgen jou idem dito ;-) leuke blog heb je!

    BeantwoordenVerwijderen