You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 21 juli 2014

Vintage naaigerei-tafeltje (deel 1)

Sinds een paar maanden is er bij ons, in Mol-Sluis, een rommelmarktje (voor de geïnteresseerden : elke zaterdag aan de kerk in een oude loods). Na wat rondsnuisteren zag ik een authentiek naaitafeltje dat men vroeger gebruikte om allerlei naaigerei in te steken. Dit wou ik graag hebben om op te maken en in mijn atelier op zolder te zetten... maar toen ik de prijs vroeg, vond ik het iets te duur.
Toen ik (zonder iets en een beetje teleurgsteld) thuiskwam kreeg ik ineens een idee ! Ik had nog een oude (ooit opgemaakte) schommelzwaan in de garage staan. Mijn kinderen zijn er te groot voor geworden en het neemt vrij veel plaats in. Waarom zou ik deze niet proberen te ruilen voor hét naaitafeltje?
Iets later liepen dochter en ik terug naar de rommelmarkt (vlakbij trouwens) en deden we ons voorstel.
Als echte onderhandelaars kwamen we tot een compromis. Ik gaf de zwaan af en betaalde nog 8 euro bij en kreeg dan het naaitafeltje mee naar huis. Goede deal (en nog 'n beetje afgeboden ook trouwens ). Mijn dochtertje begreep nog niet goed waarvoor het tafeltje diende ;-) maar hielp me graag mee dragen en had haar eerste les in economie gekregen.
Nu staat het naaitafeltje in mijn garage in plaats van de schommelzwaan. Deze week ga ik het proberen op te maken ( schuren, verven, lades oppimpen) . Benieuwd naar het resultaat ? Binnenkort zet ik het op onze blog! Nu eerst nog een foto om jullie te laten zien hoe het tafeltje in huidige staat er uitziet :


16 opmerkingen:

 1. Superdeal ! En inderdaad leerrijk voor de dochter. Tof dat je het kon ruilen. Een goede Swap gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke ik ben nu al jaloers ... Wilnik die gepimpte versie wel zien?? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga volgen want ik heb hier net hetzelfde staan van mijn bomma. Heb er ook al aan gedacht om er iets leuks mee te doen, maar ik durf er nog niet aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou leuk zijn, dan kunnen we elkaar inspireren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook zo eentje... Gratis en voor niks van mijn man zijn grootmoeder! Ik ga het ook nog een ander kleurtje geven, benieuwd naar wat jij ermee doet! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! Zeg, je moet echt eens de cover van de Ariadne at Home van augustus (dus de nieuwe) opzoeken. Daar staat precies hetzelfde naaitafeltje op, maar dan in het roos geverfd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fantastisch bedacht die ruil!! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk geruild en ik ben benieuwd naar de "affe" versie
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad toffe les in economie, goed gedaan van jullie!! Prachtige vondst!

  BeantwoordenVerwijderen