You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

vrijdag 27 december 2013

Hier is dat kookfeestje ;-)

Tussen al het feestgedruis van kerst en nieuwjaar stond ten huize creazusje An ook nog een verjaardagsfeestje op het programma. 
En wat doe je zoal met een leuke bende kinderen op een winterse dag?

Inspiratie vonden we in dit leuke boek.

Vrolijke feestjes voor kids

Ons feestvarken had beslist, dit jaar zou het een kookfeestje worden!

Het idee om mbv een houten lepel de uitnodiging te maken namen we over uit het boek. Dochterlief had echter niet zo een zin in stempelen dus ponsten wij labels. Op de achterkant schreef Merel de uitnodiging.
En dit was het resultaat. 10 leuke uitnodigingen op een wip en een flip klaar.
En vandaag was het te dag! Merel versierde de raam zodat de koks zeker de juiste deur zouden nemen ;-)))

Zij zelf was alvast helemaal klaar voor een geslaagde kookparty... nu de gasten nog!


...en dat werd het ook! Super leuk dus om te doen met kinderen uit het vierde leerjaar. Er werd met veel enthousiasme homemade limonade (wat is een sodastream toch iets geweldig ;-)), satétjes van parmaham en meloenbolletjes gemaakt. Scampi's (wel op voorhand al gekuist) werden door de kids gemarineerd en mbv een volwassene gegrild op een grillplaat (vonden vooral de jongen echt wel de max), ieder maakte zijn eigen pizzatjes (bodems had ik ook al van te voren afgebakken) maar de groenten, vlees enzo sneden zij  en dat deden ze met heel veel plezier. Als dessert hadden we ijs met vers fruit  (weeral door de kids gesneden) en chocoladesaus gemaakt. Wat een kook en smulpret, dat is nu echt eens genieten!


5 opmerkingen:

 1. Zo moedig! Een kookfeest! Dat zullen ze wel supertof gevonden hebben! Wij hebben een kerstfeest gedaan (buiten). Was ook heel leuk geweest. De feestjes thuis zijn toch vaak de leukste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow keitoffe uitnodigingen voor een superleuk -en lekker feest, zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk, zo'n feestje. Mijn vijfjarige verjaart in de zomervakantie en dit jaar hebben we ook zoiets gedaan: cupcakes versierd en pizza's gebakken (de kids hebben zelf het deeg gemaakt, uitgerold en de pizza's belegd met allerlei lekkers).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het was geslaagd zo te lezen ! leuke ideetjes om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen