You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

vrijdag 14 februari 2014

I did it! Mijn eerste zelfgenaaide rollercoaster broek...


Ik kan niet anders dan te beginnen met een gemeende dank je wel te richten aan Tine, één van de dames van De stikfabrik .

Tine en ik zijn sinds september collega's maar kennen elkaar al langer vooral omdat we allebei deelnemen aan het Bijéteam, ons bescheiden naaiclubke dat om de 3 weken samenkomt. 
Tine heeft al veel naaiervaring en ging voor haar zoontje (even oud als Tijmen) deze broek naaien. Op de één of andere manier had ik echt veel goesting om samen met haar deze coole rollercoaster broek uit  Homemade Mini Couture probéren te maken. Inderdaad met de klemtoon op proberen want mijn naaiervaring is 1. heel beperkt en 2. heeft maanden stil gelegen (waarvoor konden jullie al uitgebreid lezen in vorige berichtjes)... maar Tine die dacht er anders over: "Dit moet jou lukken!" En met deze ingesteldheid begonnen we er dus aan ;-) ook zoon Tijmen stond volledig achter dit idee!


Homemade Mini Couture

Het begon al heel gezellig. Tine en ik samen naar een heel mooi stoffenwinkeltje in de buurt met een super sympathieke dame in de winkel: Lizzy L'Oiseau .
We vielen allebei als een blok voor dezelfde stofjes; grasgroen dun ribfluweel, groen paspel om de zakjes af te werken alsook een stofke met een oranje retroprint voor de zakken en oranje boordstof.

En vervolgens aan de slag. We waren optimaal voorbereid voor het bijéteam dwz patronen al overgetekend  en stoffen geknipt. Ja, het ging vooruit!
Ah ja, onze broek heeft echter geen paspel aan de zijkant en achterkant van de broek zoals in het boek wel het geval is. Onze jongens vonden het mooier zonder.

Dan nog 1 avondje samen gezellig thuis verder naaien. Broek zo goed als klaar. Aanpassen van de broek om de lengte van de broek nog juist te meten en dan merken dat de boord in de lende toch veel te groot is... dan was het even echt wel prutsen... boordband er terug af en opnieuw beginnen maar dan met een brede elastiek in de boordband.
 En dan was de broek af; ik trots op mezelf en Tijmen fier op zijn nieuwe broek.
Van Tine kreeg ik volgend smsje: "ik word hier overladen met kusjes van blijdschap ;-)  schattig hé!


Er zullen nog rollercoasterbroeken volgen!

Groetjes,
creazusje An


10 opmerkingen:

 1. mooi gedaan en idd mooie stof en kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fiefiew (poging tot online fluiten)! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love de rollercoaster. Hier staan er nog enkele op het programma want zoonlief heeft weer een groeispurt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel creazusjes...dat hebben jullie mooi gedaan!
  En heel erg bedankt voor 't compliment! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You did it brilliant! Knap gedaan! Deze broek wil ik voor Lasse ook wel eens maken! mag ik dan gebruik maken van je assistentie ? ;-) groetjes van je zus Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vliegen er maandag samen in, maar veel assistentie ga jij niet nodig hebben, denk ik. De stofjes geven me alvast een goed gevoel en ook Tijmen ziet het weer helemaal ziitten ;-)

   Verwijderen
 6. Keitoffe broek!! Fan van de kleurtjes. Laat er nog maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen