You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 16 maart 2016

gepimpte sloefjes voor meid van 11

Onlangs mocht ik nog eens een workshop flock- en flexfolie begeleiden. Er werd mij gevaagd wat je zoal kan pimpen met flock- en flexfolie. Ja, eigenlijk alles wat strijkbaar is hé... en zo viel mijn oog op deze leuke, warme maar toch wel "grijze sloefen (Kempens voor pantoffels ;-))" uit de Hema. Dochter van 11 vond ze wel cool en samen besloten we om ze tof te pimpen. Merel koos een afbeelding van 2 vogels met hartjes en deze splitsen we over de beide sloeffen. We gebruikten rode en gouden glitter flexfolie.

Er ontbrak nog iets, de sloefen hadden nog iets extra's nodig, vonden we en dus maakten we nog pomponnen in 2 verschillende kleuren en grootte die we aan de zijkant bevestigde. Een mooie gelegenheid om Merel te leren hoe je pomponnen maakt met 2 ronde kartonnetjes en wol. Op school had ze van de juf de "vorktechniek" geleerd... ik weet niet aan wie of wat het lag maar het resultaat met de kartonnetjes vonden we toch mooier ;-)

Ik vind het wel wat zoeken naar de juiste temperatuur om de flexfolie in te strijken. Te koud lukt niet, maar te warm, smolt mijn flexfolie al een keer. Tips?Warme groetjes,
creazusje An en Merel

7 opmerkingen:

 1. Schattig! Ik heb laatst ook zoiets gemaakt.
  Leuk blog trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig! Ik heb laatst ook zoiets gemaakt.
  Leuk blog trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, zo mooi! Ik zou er nog niet aan denken om die te flocken. Echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel origineel! En ivm de temperatuur... Zou het ook niet anders zijn afhankelijk van de ondergrond? Ik laat mijn machine altijd verwarmen net in het begin van katoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben 32 jaar oud. Ik ben nu 5 jaar bij mijn vriend. De relatie begon goed met een goede noot, ik had een beste vriend genaamd Zoek, we brachten onze tijd altijd samen door als beste vrienden. Ik stelde haar zelfs voor aan mijn vriend Richard en hij werd zo dol op haar. Eerst dacht ik dat er niets aan de hand was, maar ze weet dat Richard van me houdt en ik vertrouwde ook Richard, voor zover ik ze allebei thuis laat om boodschappen te halen. Voor mij dacht ik dat alles goed ging, tot mijn grootste verbazing toen mijn vriend zich raar begon te gedragen, zijn telefoon voor me verstopte, uitging om telefoontjes te ontvangen, enz. Dit is iemand die ik zelfs aan mijn ouders heb voorgesteld. Dus besloot ik mijn beste vriendin Zoe op een trouwe dag in vertrouwen te nemen, in plaats daarvan betrapte ik haar terwijl mijn vriend de liefde bedreef, Richard was niet eens nuchter, hij beschuldigde me ervan dat ik onaangekondigd iemands huis was binnengevallen in de mate dat ze me wegdreven eigen beste vriend nam mijn vriend van me af. Ik heb de hele nacht mijn ogen gehuild, ik heb zijn ouders gebeld om hem te smeken bij me terug te komen, maar het mocht niet baten. Totdat ik hoorde dat dr. Ajayi een geweldige spreukmaker was, nam ik contact met hem op en legde mezelf aan hem uit, hij liet me begrijpen dat mijn vriend gemanipuleerd is, hij vertelde me wat ik moest doen en hij sprak enkele spreuken uit om hem te bevrijden. Ik was verbaasd, mijn vriend kwam bij me terug 3 dagen nadat ik contact had opgenomen met Dr Ajayi, Richard bekende dat het niet zijn schuld was dat mijn beste vriend hem verleidde en manipuleerde, dat is nu allemaal verleden tijd, vandaag zijn we samen gelukkig en getrouwd met onze eerste zoon. Als je de hulp nodig hebt van een spell-caster voor wat voor soort levensproblemen dan ook, raad ik je aan contact op te nemen met Dr Ajayi op viber of Whatsapp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen