You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 2 mei 2012

haarrekjes met bloemen uit vilt voor Merel

Naar aanleiding van Merel haar Lentefeest maakte ik zelf het haarrekje. Het lime-groene bloempje met blauw bolletje vanbinnen (rechtsboven op de foto) paste mooi bij haar Lentefeest outfit. Merel heeft lange bruine haren welke we in een hoge staart bonden, de bloem stond haar prachtig.
Ik werk erg graag met vilt en waarom niet meer bloemen maken? Hoe meer bloemen haarrekjes hoe meer vreugd... dat maakte Merels' reactie toch duidelijk toen ze deze creaties zag.
Tijmen, onze zoon wilde ook wel iets uit vilt... daar moet ik eens over nadenken. Een ridderschild uit vilt om op zijn jas te steken lijkt me nog wel iets.


Enkele tips om deze vilten bloemen zelf te maken:
- de bloemharten zijn zelfgemaakte vilten buttons. Ik bestelde onlangs verschillende maten stofknopen DIY kits via www.troispetitspois.nl (zie ook bij onze links). Ook bij de Hema kocht ik reeds een stofknopen kit. Beiden gebruikte ik bij het maken van deze stofknopen. In elk kitje zit een handleiding maar het wijst zich zelf uit, echt een makkie en plezant om te maken.
- Sommige bloemvormen heb ik gekocht en dit op verschillende adresjes: AVA, Veritas en sommigen lagen al een hele tijd voor gebruik te wachten in mijn knutseldoos.
- Sommige vormen maakte ik zelf. Ik vond een leuke techniek op het internet. Want een een mooie bloem uit de lossen hand uit vilt knippen, vind ik niet gemakkelijk. Ik zocht op het internet enkele getekende bloemenafbeeldingen en printte deze af. Je kan ze uiteraard ook zelf tekenen. Ik knipte ze uit rondom de bloem en stak dit met een naald op de vilten stof. Vervolgens knipte ik de papieren bloem samen met de vilten stof uit met een mooie bloem als resultaat!
- Ik maakte middenin de bloemen met een stofschaar een gaatje waardoor ik het button-haakje stak en dit vastnaaide. Tot slot naaide ik de bloem met het button-haakje aan het haarrekje.

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben dit weekend vilten roosjes gemaakt en dan op vlimmetjes geplakt of rekjes genaaid, ook een leuke techniek, je moet dan een spiraal knippen en oprollen. Je kan dan door er hapjes uit te knippen wat relief in krijgen.

  Ik weet niet of je dit kan zien, facebook van spinley:
  http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=414449451907854&set=a.414330278586438.101878.173742909311844&type=3&theater

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi ! En lijkt heel leuk om te doen. Bedankt voor de creatips.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Nele,
  Dat treft! Ik ga zeker eens een kijkje nemen op jullie facebook-pagina want dat lijkt me ook een leuke techniek.
  Spinley goes crea :-) te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! kan me voorstellen dat Merel er weer heel knap uit zag ;-) Nog eens merci trouwens om de naweeën van het lentefeest met ons te delen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super tof en zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de tip voor het maken van de buttons! Ik ga me zeker ook zo'n malletje aanschaffen. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen