You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

donderdag 18 april 2013

lekker recycleren... een gepimpte livingtafel

Deze echt oerlelijke tafel, ooit nog voor een appel en ei gekocht in de Kringwinkel te Antwerpen, aah ja toch... waar is de tijd... ooit woonden wij in deze leuke stad waar we heel fijne mensen leerden kennen!


Deze tafel verhuisde mee naar Mol en heeft al veel dienst gedaan... nu onze living verbouwd en verfraaid werd met een toch wel moderne insteek... misstaat deze tafel compleet. Een nieuwe tafel werd al overwogen maar de aankoop telkens uitgesteld (herkenbaar?). Op het tv-programma Shoot op Vijf zag ik een blogster met behulp van tafelzeil een klein bijzettafeltje pimpen en toen wist ik het; dit gaan wij ook doen met onze afschuwelijke living tafel.

De tafel verhuisde even naar buiten waar de poten werden afgeschuurd en werden ontvet. Vervolgens kregen de poten 2 lagen witte verf. Bovenop het tafelblad bevestigde mijn partner een houten plank, op maat laat zagen van 1 m op 2.30 m. Zo werd het tafelblad groter.

Toen zag het er zo uit.


Via de webshop hip tafelzeil  (waar de creazusjes ondertussen toch wel trouwe klant zijn want er werd al meer met tafelzeil gewerkt, dat zie je hier .) bestelde creazusje An samen met partner een tafelzeil dat we beiden mooi vinden passen bij de rest van het interieur.
Graag geef ik jullie volgende tip bij het bestellen van tafelzeil, laat het op rol leveren. Ik had het opgevouwen laten leveren, maar dan heb je vouwen in je tafelzeil. Met behulp van een doek heb ik deze vouwen er wat kunnen uitstrijken maar de volgende keer bestel ik dus op de rol...
We knipten het tafelzeil aan de hoeken wat bij en met zen tweeën, één persoon moet het tafelzeil goed aantrekken, zette de andere met een elektrisch nietjesmachine het tafelzeil vast onder het tafelblad.
En zo ziet de gepimpte tafel er tenslotte uit.

Alerte kijkers denken nu; "het is toch een living tafel en hier staat ze in de keuken?" Helemaal gelijk... de gepimpte tafel werd creatief ingewijd door de creARTisten want we waren met een hele hoop op onze laatste workshop "creatief met vilt" en iedereen had een werkplekje nodig. Nu staat ze effectief in de living, we zijn er heel content mee!

Groetjes,
Creazusje An


9 opmerkingen:

 1. Goed gedaan! Lang leve het recycleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Missie geslaagd ! Heel mooi tafelzeil kozen jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhhh dank dank dank voor deze tip! Onze tafel is net zo. Verven en uitschuiven leek mij geen goede optie ( snel lak eraf). Maar hee, dit is handig! Nogmaals dank!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan ;-) t' is leuk om te maken, heel makkelijk en vooral erg goedkoop! Tafelblad is ook erg makkelijk in onderhoud... met kinderen en veel creavibes in huis toch wel een must.

   Verwijderen
 4. Leuk idee, jouw gepimpte tafel ! Ik hou het in mijn achterhoofd want binnenkort komt hier ook nog zo'n bruine tafel binnengewaaid die hier niet echt past en dus te restylen is. Bedankt voor de tips !

  BeantwoordenVerwijderen