You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 8 oktober 2014

Halloween uitnodiging

Mijn zoontje is bijna 7 jaar geleden geboren (31 oktober) . Het moment dat ik in volle arbeid was, was er in het gehucht waar we toen woonden, een halloween-evenement bezig ( Griezelbuiten). Aangezien ik thuis bevallen ben was dit dus een bijzondere speciale avond;-). Ons liefste en mooiste spookje kwam om 20u op de wereld en nu 7 jaar later wil Lasse dan ook graag een griezelfeestje als verjaardagsfeestje geven.

Samen bedachten we een uitnodiging om aan zijn vriendjes en vriendinnetjes te bezorgen.
Ik vind het altijd leuk om samen hier over na te denken en vervolgens samen met je kind aan het knutselen te gaan. Samen maakten we dit kaartje :


Materiaal  :
- oranje, zwart en wit papier ( liefst iets dikker)
- schaar
- Pritt en plakband
- wol
- stiften

Handleiding :
Maak een spinnetje door een rondje en 4 reepjes uit het zwarte papier te knippen.Bevestig de pootjes met plakband of Pritt. Je kan de pootjes een beetje ombuigen om een leuk effect te bekomen. De oogjes maak je van 2 kleine rondjes wit papier.Met stift kan je de oogjes personaliseren. Neem voor het kaartje een strook oranje papier ( A4 formaat 10 cm). Vouw deze in het midden en vouw dan nog eens naar het midden toe(naar de eerste vouwlijn).
Aan de binnenkant kan je je tekst plakken en een spookje bevestigen met stukje plakband. Onder het spookje kan je een verborgen boodschap schrijven. Kinderen vinden dit meestal leuk.
Daarna vouw je het kaartje terug samen tot een rechthoek en doe je het zelfgemaakte spinnetje met het touw er rond. En klaar is kees ! Wij hebben al zin in ons griezelfeestje!

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk ! Mooi gemaakt ! Dat wordt vast een tof griezelfeest ! Met lieve spookjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoe geweldig is dat,
    en ik zou graag binnen 4 jaar ook willen schrijven dat ik met mijn jarige nog uitnodigingen maak en er samen zoveel plezier aan beleven!!
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen