You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zaterdag 16 juni 2012

Workshop creARTIsten/ oorbellen maken

Donderdagavond 14 juni...

De keukentafel wordt ten huize van creazusje An tot creatafel omgetoverd voor de workshop oorbellen maken.


Voor diegene die wilden, zorgde An voor het nodige basismateriaal; hangers, stekertjes, nietstiften en dit in het gewenste materiaal.  Voor de éne zilverkleur, de andere brons of koper.
De creARTisten zelf gingen enthousiast op zoek naar parellijm, mooie parels en knopen, sommigen kochten zelf het basismateriaal aan in de nabije kralen- en hobbywinkels maar ook via het internet.
Op donderdagavond vlak voor de workshop ging ik nog vlug langs 2 winkels om nog oorbelstekers te kopen voor mezelf; allemaal uitverkocht... rarara waar die zaten... :-)

We startten de workshop met een kort woordje uitleg over de verschillende tangen. Vooral de kniptang en rondbektang heb je nodig bij het maken van oorbellen. Het maken van stekers met knopen vraagt een goede kniptang en een heel scherp kuttermesje. Dit is niet altijd zonder risico, hé creARTisten?

de creatafel/ detailfoto
Het maken van een oogje en het bevestigen van de kralen aan het hangertje, het openen van een oogje, enz. stond voor de creARTisten op papier uitgelegd maar uiteraard vraagt dit bijkomende toelichting en demonstratie.
Er werd duchtig genipt waarbij de stukjes knopen en nietstiften vrolijk in het rond vlogen. Er werd geplakt en af en toe eens gevloekt :-)) want het maken van een mooi oogje vraagt nu éénmaal wat geduld, oefening en handigheid...
En dat belooft want er werden erg mooie creaties gemaakt.
Door het weinige licht kon ik moeilijk klare foto's trekken maar deze foto' s laten toch al zien dat er heel mooie dingen werden gemaakt.(een cursus fotografie dringt zich op, we know :-))

klik op de foto's om deze duidelijker te kunnen zien

Graag een aantal webwinkels die ik ook doorgaf aan de creARTisten in de voorbereiding van deze workshop:
http://www.vlijtigliesje.be/
http://www.eeks-kralen.nl/
http://www.deknopenshop.nl/
http://www.bricolart.com/

Winkels in onze buurt:
- Hobbystock ( Balen)
- De Veritas (Mol, geel, Turnhout,...)
- De Banier (Turnhout, Hasselt, Antwerpen,...)
- Zahia (Lier, Antwerpen, Hasselt,...)
- Kraal en co (Hasselt,...)

Last but not least kreeg deze workshop nog een feestelijk tintje en viel er zelfs een creARTist in de prijzen! Benieuwd? Meer daarover volgt binnenkort op deze blog en onze facebookpagina. Houd het in het oog!


2 opmerkingen:

  1. Mooie collectie hebben jullie gemaakt ! Ben zeer benieuwd naar het nieuws dat nog komen gaat.

    Lieve groetjes,

    CreativEls

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog eens bedankt voor de leuke, gezellige en mooie workshop!

    BeantwoordenVerwijderen