You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zondag 3 juni 2012

Tagliolini met asperges, serranoham en truffelolie

Een nieuwe maand, een nieuw recept!

De oproep van de creazusjes aan de creARTisten om lekkere recepten te delen via onze blog bleef niet onbeantwoord. Dit lag in de lijn van de verwachtingen maar toch, wij worden daar blij van en hopelijk jullie ook!

Daar we nog enkele weken kunnen genieten van het aspergeseizoen plaatsen we deze maand dit heerlijke aspergegerechtje op onze blog. Bedankt Griet dat je ondanks al de drukte toch nog de tijd en energie vond om ons dit heerlijke gerechtje te bezorgen!

TAGLIOLINI MET ASPERGES, SERRANOHAM & TRUFFELOLIE
 (voor 4 personen)

Benodigdheden:
* 12 schijfjes serranoham
* 12 asperges AA klasse
* 2 el olijfolie
* 2 sjalotjes
* 2 lente-uitjes
* 1 el gehakte peterselie
* 10 cl Amaretto di Saronno
* 20 cl culinaire room
* 2 el truffelolie
* 400 g verse pasta (tagliolini/tagliatelli)

Bereiding:
Schil de asperges en snij ze schuin in even grote stukken.
Snij de serranoham in reepjes van 1 cm. (ik scheur deze meestal)
Snipper de sjalotjes en snij de lente-uitjes schuin.
Hak de peterselie.
Breng een pot met licht gezouten water + olijfolie aan de kook om de pasta in te garen.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de asperges, sjalotjes en blus met amaretto en voeg de room toe. Laat inkoken.
(ik gaar de asperges 1 min in de stoomoven, je kan deze ook even koken in water)
Voeg de serranoham toe en laat even doorwarmen.
Kruid met peterselie, lente-uitjes, peper en evt. wat zout.
Gaar de pasta in kokend water en zet het vuur af.
Dresseer op het bord en dien op.
Recept: Le Nez Blanc, Corbiestraat 62, Mol
Smakelijk!

Ook voor de volgende maand ligt er al een lekker gerechtje van de creARTisten te wachten...

2 opmerkingen: