You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 27 juni 2012

Tijmen viert zijn 6de verjaardag in de klas en neemt mee... Messi-truitjes koeken

Zoals zovele andere kinderen die jarig zijn in de zomervakantie vierde ook Tijmen deze week zijn verjaardag vroegtijdig in de klas.

Tijmen is helemaal in "de-voetbal-is-cool" fase. Hij speelt zelf bij een voetbalploegje en is grote fan van voetbalspeler Messi en FC Barcelona. Tijdens dit lopende EK geniet hij dan ook met volle teugen... en als het aan ham lag mag Spanje winnen :-)

Enkele weken terug vonden we t-shirt uitsteekvormen bij de cakestudio te Lommel. http://www.cakestudio.be/nl/

Gaandeweg kwamen we op het idee om deze koekjes met behulp van royal-icing om te toveren tot coole Messi-truitjes koekjes. En omdat we hier thuis niet vies zijn van een mopje en gek zijn op woordspelingen maakte we er Zessi Truitjes van (Tijmen wordt 6 jaar :-))

Zo zagen de 26 koekjes eruit:Hoe gingen we te werk?

Het voetbalveld om de koekjes op te presenteren maakten we door een houten plank te bekleden met vezelig groen inpakpapier en doorzichtige folie zodat dit op gras lijkt. Met kleine gekleurde omgedraaide kikkersnoepjes (onderkant is wit, we vonden geen andere witte snoepjes) maakten we de lijnen op het voetbalveld. De snoepjes werden met eetbare lijm (mespunt tylose in een beetje water) vast gekleefd. Daar een voetbalveld niet standaard in mijn hoofd zit, drukte ik een afbeelding af.
De koekjes werden vervolgens versierd met royal icing in de Barcelona kleuren en de nr 6 (ipv Messi's rugnummer 10) en dus Zessi ipv Messi. Als basisrecept voor de royal-icing gebruikte ik het recept van de koekjes fee (Boek Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes).
Enkele foto's om te illustreren:Via mijn creamateke Els kreeg ik een heel interessante tip:  de 20 seconden regel van sugarbelle.
http://www.sweetsugarbelle.com/blog/2011/04/the-twenty-second-rule/
Mijn advies: iedereen die koekjes versiert zou deze regel moeten kennen! Gewoon weg SUBLIEM!
Ik ben geen krak in koekjes versieren daar ik dit enkel af en toe doe als de kinderen jarig zijn of bij één of andere speciale gelegenheid. Als je deze werkwijze van sweet sugar belle toepast wordt het werken met royal icing makkelijker en sneller omdat de consistentie van de royal icing toelaat dat je niet eerst de buitenste randen moet aftekenen en je kan sneller de andere kleur toevoegen. Zeker en vast deze blog raadplegen want deze dame geeft naast heel goede tips ook heel wat inspiratie met al haar mooie creaties!

We pakten alles nog mooi in met folie en strikjes in de Barcelona kleuren en uiteraard mocht de Spaanse vlag niet ontbreken!

En Tijmen... die was zo trots... en hij zei me "mama, bedankt dat je zo'n mooie koekjes voor me hebt gemaakt!" Awel... daar doe we het toch voor, niet?

5 opmerkingen:

 1. Het resultaat mag er weer zijn! Prachtig gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mama heeft gescoord ! Wat een prachtgoal !
  Subliem, An, ze zijn prachtig en heel mooi gepresenteerd !
  En met zo'n superfan kan Spanje niet anders dan winnen !
  Leve Zessi Tijmen !

  Lieve groetjes;

  CreativEls

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Some kids have all the luck:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet overdrijven hé Tinne :-)

   Verwijderen
  2. Hoi An,
   had je op de gompelse parochiefeesten gezegd dat ik mn emailadres ook eens ging doorsturen om jullie leuke ideeën te volgen en eventueel eens mee te doen met een of andere leuke activiteit...
   Mn emailadres is kimverkoyen@gmail.com.
   Hopelijk tot gauw.
   groetjeskim

   Verwijderen