You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

dinsdag 30 april 2013

Recept van de maand (op de valreep)... aspergesoep afgewerkt met grijze garnaaltjes en peterselie

Dit verrassend kookboek bevat gevarieerde recepten uit de KVLV-kooklessen van 2013. 
  • Zelf pizza maken is makkelijker dan je denkt, zelfs voor kids.
  • Zin in iets anders? Couscous, quinoa & co zorgen voor afwisseling op je bord.
  • Ontdek verder de unieke mix van smaken en culturen in de Braziliaanse keuken.
  • De klassiekers uit Ons Kookboek zijn pure nostalgie in je keuken en altijd een succes.
  • Geniet ook van de lekkerste stoofpotjes en ovenschotels, zelfs in de zomer. 
 Voor meer info zie hier 

Dit boek kreeg creazus An onlangs van haar schoonmoeder kado. Zij is een voortreffelijk kok en voorzitster van een plaatselijke KVLVploeg, vandaar..Altijd leuk om te krijgen want steeds in de mood om een nieuw receptje uit te proberen. En er staan veelbelovende receptjes in! Onlangs nodigden we leuke kennissen uit voor een etentje. Met de start van het nieuwe aspergeseizoen leek het aspergesoepje uit dit boek me wel een leuke suggestie. En inderdaad, erg lekker was het, vandaar ik dit via onze blog als maandelijks receptje graag met jullie deel.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 1 bussel witte asperges (500 g)
- olie
- 1 ui
- 1 preiwit
- 20 g bloem
- kippenbouillonblokje
- 1 dl room
- 1/2 bosje peterselie
- grijze garnalen

Hoe ga je te werk?
Schil de asperges en breek de uiteinden af. Breng de schillen en uiteinden met 1 l water aan de kook. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken, zeef en vang het kookvocht op.
Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm en houd de kopjes apart. Snijd de breedste kopjes doormidden. Snijd de ui en het preiwit grof. Stoof de ui in de olie en voeg het preiwit en de aspergestukjes toe. Stoof even aan zonder te laten kleuren. Strooi eer de bloem over en laat meebakken tot de bloemgeur verdwijnt. Voeg al roerend de aspergebouillon en de kippenbouillon (blokje) toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook gaar in 10 minuten en mix de soep fijn. Doe de soep door een puntzeef (= persoonlijke aanvulling =>ik vind de textuur van de soep dan veel aangenamer). Stoom of kook de aspergekopjes zachtjes gaar in 5 minuten en doe ze bij de soep. Hak de peterselie fijn. Werk vlak voor het serveren af met room, grijze garnaaltjes en fijngehakte peterselie.

Smakelijk!


























4 opmerkingen:

  1. Mmm weer een goede kooksuggestie en boekentip erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit naar de foto te kijken en kan niet goed ontwaren wat de worstachtig zaken bovenop zijn. Ik vind ze ook niet terug bij de ingrediënten.

    Strange!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een ander receptje... om dat te weten komen zal je het kookboek eens moeten raadplegen!

      Verwijderen
  3. Schitterende foto van de twee zusjes bovenaan (was ik nog vergeten)

    BeantwoordenVerwijderen