You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 6 maart 2013

Et voilà ... ook Tijmen kan pronken met zijn kaptrui!


Zoals jullie al konden lezen in een vorige berichtje maakte creazusje Greet een kaptrui voor haar zoontje Lasse, zie link kaptrui voor Lasse . Ook Tijmen zag zo'n mooie en stoere trui wel zitten en uiteraard zwichtte ik voor die smekende en lieve blik...

De gewatteerde stof en de blauwe boordstof kocht ik tijdens een uitstapje samen met mijn collega (en blogster van deze leuk blog koekjehaakjemaakje) bij de stoffenkamer te Gent, een heel mooi stoffenwinkeltje trouwens.
De kaptrui komt uit het boek "Stof voor durf-het-zelvers" van Lies Botterman en Griet De Smedt.

Ook in een vorige berichtje zagen jullie dat ik owv aan gebroken stretchnaald mijn naaiwerk even on hold moest zetten. Maandag was het terug naaiclubke en ik ben er meteen ingevlogen want die kaptrui zou en moest af geraken! En dit lukte mij dus... mijn allereerste genaaide kledingstuk!
Hierbij wil ik Tinne en Saartje bedanken want ik moet eerlijk bekennen dat de uitleg in het boek "Stof voor durf-het-zelvers" voor mij als beginnende naaister niet altijd even duidelijk was en de stof duur genoeg was om van de eerste keer juist te moeten zijn. Deze 2 ervaren naaisters gaven mij duidelijke aanwijzingen en de rest volgde  dan ook vanzelf. Want inderdaad zo moeilijk is het niet ;-) en zo plezant om iets te creëren, je kind zo trots te zien en zelf vanbinnen toch ook wel wat te glunderen....

Groetjes,
Creazusje An

8 opmerkingen:

 1. Leuk stofje en plezant om te maken, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De trui is heel leuk geworden en past Tijmen als gegoten.En zoals Tijmen het zelf al eengeeft, goed gedaan mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en wil jij dan nu mijn lesgeefster zijn :-), want voor mij ben je nu ook geklasseerd tot ervaren naaister

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil je altijd helpen... dus zeker komen hé naar ons volgend naaiclubke (dan gaan we ook de knoop doorhakken wat onze naam betreft ;-))

   Verwijderen
 4. Echt een supertrui! Het wordt tijd dat ik me er ook eens aan waag...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. creazusje greet7 maart 2013 om 18:40

  knap resultaat zusje!

  BeantwoordenVerwijderen