You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zondag 3 februari 2013

Kaptrui

Met kerstmis had ik van mijn liefste creazus An een leuk naaiboek gekregen  : "Stof voor doe-het-zelvers" van Lies Botterman en Griet De Smedt. Na inkijken van het boek daagde ik mezelf uit voor een nieuw projectje ;-) een kaptrui maken! Tijdens ons naaiclubje tekende ik de patronen over, dit ging vrij vlot. Daarna heb ik stof besteld op internet(ging ook heel vlot). Deze keer had ik een bestelling gedaan bij www.roodmetwittestipjes.be . Een heel leuke site met allerlei hippe (kinder)stofjes. De boordstof vond ik er ook. Toen ik woensdag mijn stof aankreeg en ze vasthield werd ik gebeten door de creabacterie om verder aan de slag te gaan! In het boek staat een duidelijke stap voor stap omschrijving maar soms was het wel even herlezen om te kijken en te begrijpen wat men juist bedoelde. Dit is vaak zo als je de eerste keer iets maakt ;-) maar de aanhouder wint! Eigenlijk was het al bij al niet moeilijk om te maken maar je moet goed opletten hoe je alles juist aan elkaar bevestigt.
In de toekomst zou ik graag eens een kaptrui willen maken die je langs 2 kanten kan dragen. Als iemand een leuke handleiding heeft ;-) laat het me weten...

Wat was ik trots en blij toen ik een glimlach zag op het gezicht van Lasse die fier zijn trui voor me showde voor mama's en Tante An's blog!


17 opmerkingen:

 1. Hoi zusje, zo mooi! Dat gaat Tijmen ook heel graag willen... dus ik weet wat me te doen staat op ons volgende naaiclubke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ... en jouw hulp ga ik heel goe kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lig hier ook met het boek, maar heb er mij nog niet aan gewaagd. Zal er toch eens werk van moeten maken als ik het zo zie.
  Ben wel enthousiast over het eindresultaat van het vlinderdeken en de basisjurk, die ik er heb uit gemaakt. Maar net als jou, heb ik een paar keer stukken herlezen.
  In ieder geval, het resultaat van jouw kaptrui is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een jurkje ook 1 van mijn volgende projecten ;-)

   Verwijderen
  2. Begin dan maar te oefenen met af en toe eens opnieuw te lezen! Maar het valt echt wel mee voor de rest ;-)

   Verwijderen
 4. Knap, zeg! Enne ... die omkeerbare versie werd helemaal uitgedokterd door Eva: http://with-love-by-eva.blogspot.be/2013/01/hoe-maakt-u-de-omkeerbare-kaptrui.html Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAW!!!!! Je bent NOG beter dan ik al dacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. GEWELDIG!!!! Ik weet weer een doel voor in de toekomst! Hier mag je trots op zijn...
  Martje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie trui en het staat hem heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ons Klara die stof ziet... Ik heb heel veel zin om die ook te bestellen! Echt mooi gelukt. Jammer dat het alleen patronen voor redelijk kleine maten zijn in dat boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zal eens aan vriendin vragen of zij ook patroon voor oudere kinderen heeft

   Verwijderen
 9. Die aapjes zijn zo leuk!! Je hebt die uitdaging mooi volbracht. Die trui zal niet vaak in de kast blijven liggen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen