Mega lekker en super tof om samen met de kids te maken en op te smullen op een koude woensdagnamiddag! T'is maar een suggestie ;-)
Benodigdheden voor 8 personen (te veel aan deeg kan je makkelijk invriezen)
Voor het deeg
- 400 g tarwebloem (of speltbloem, zo maken wij het hier gezien de allergie van de dochter)
- 25 g verse gist
- 4 eetlepels olijfolie
- 2.5 dl lauw water
- beetje suiker
- 40 g boter
- 1 tl zout
- kruiden zoals verse basilicum, gehakte bieslook, gehakte peterselie en/of gehakte tijm voor een kruidige pizzabodem
- Tomaten puree
- Mozzarella
- Parmezaanse kaas
- Naar keuze: courgette, champignons, look, kruiden (oregano, basilicum, tijm, peper en zout), ansjovis, pesto, olijven, ham, zalm, grijze garnaaltjes,…
Bereidingswijze
Breng de bloem
in een kroonvorm op het werkvlak. Strooi
een snuifje zout aan de buitenrand van de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet er de
in een beetje lauw water opgeloste gist in. Voeg
ook het beetje suiker toe. Maak het deeg
door de gist, het water en een weinig bloem samen te kneden en laat 5 minuten
rusten. Werk er de overige bloem, het
water, de olie en de boter onder.
Kruiden zoals verse basilicum, gehakte bieslook, gehakte peterselie
en/of gehakte tijm kunnen worden verwerkt in het deeg. Zo krijgt men een kruidige bodem.
Kneed het deeg
maximum 10 minuten en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
Rol het deeg
dun uit. Maak kleine pizza’s, vierkant is
het makkelijkst. Bestrijk met olijfolie,
laat nog eventjes rusten.
Beleg met een topping naar keuze. Laat de kids hun eigen pizzaatje maken. Bak in een
voorverwarmde oven op 250°C gedurende ongeveer 15 à 20 minuten.
'T amusement en genieten maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten