You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

dinsdag 12 maart 2013

Heerlijke gekruide minipizza's op oma's wijze ... mmmmm, lekker opwarmertje bij dit koud weertje!

Creazusje An kreeg dit recept voor minnipizza's van ons oma, een dame met echt heel veel kooktalent. Het werd dan ook eens de hoogste tijd om iets van haar te delen op ons blogje.

Mega lekker en super tof om samen met de kids te maken en op te smullen op een koude woensdagnamiddag! T'is maar een suggestie ;-)

Benodigdheden voor 8 personen (te veel aan deeg kan je makkelijk invriezen)

Voor het deeg 
  • 400 g tarwebloem (of speltbloem, zo maken wij het hier gezien de allergie van de dochter)
  • 25 g verse gist
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2.5 dl lauw water
  • beetje suiker
  • 40 g boter
  • 1 tl zout
  • kruiden zoals verse basilicum, gehakte bieslook, gehakte peterselie en/of gehakte tijm voor een kruidige pizzabodem 
Voor de topping (het pizzabeleg)
  • Tomaten puree
  • Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Naar keuze: courgette, champignons, look, kruiden (oregano, basilicum, tijm, peper en zout), ansjovis, pesto, olijven, ham, zalm, grijze garnaaltjes,…

Bereidingswijze

Breng de bloem in een kroonvorm op het werkvlak.  Strooi een snuifje zout aan de buitenrand van de bloem.  Maak een kuiltje in het midden en giet er de in een beetje lauw water opgeloste gist in.  Voeg ook het beetje suiker toe.  Maak het deeg door de gist, het water en een weinig bloem samen te kneden en laat 5 minuten rusten.  Werk er de overige bloem, het water, de olie en de boter onder.  Kruiden zoals verse basilicum, gehakte bieslook, gehakte peterselie en/of gehakte tijm kunnen worden verwerkt in het deeg.  Zo krijgt men een kruidige bodem.

Kneed het deeg maximum 10 minuten en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

Rol het deeg dun uit.  Maak kleine pizza’s, vierkant is het makkelijkst.  Bestrijk met olijfolie, laat nog eventjes rusten.

Beleg met een topping naar keuze. Laat de kids hun eigen pizzaatje maken. Bak in een voorverwarmde oven op 250°C gedurende ongeveer 15 à 20 minuten.

'T amusement en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen