You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 11 augustus 2014

Er was eens een creazusje....

... dat ook wel eens zo een mooi afgewerkt plooirokje met paspel van madam Zsazsa met een voering en blinde rits wilde naaien. Ik werd al meermaals verliefd op zo'n mooie creaties die ik de revue zag passeren in blogland.
Met mijn stofkes en paspelband die ik lang geleden ooit kocht in de De stoffenkamer deed ik mee aan een sessie "rokje naaien voor volwassenen" georganiseerd door de KVLV en onder begeleiding van een heel fijne en bekwame dame, Lindy van Atelier Nini .
Ik moet wel bekennen dat ik me bij momenten een naai-dummy eerste klas voelde ... de perfectionist in mezelf maakte dat ik niet snel tevreden was, veel getornd heb dus en mijn rok toch niet helemaal af was na de 5 lessen... even buikje vol van naaien ;-)
Maar bij het begin van de vakantie kwam er terug wat tijd vrij en kreeg ik terug veel goesting om deze rok verder af te werken. Hierbij kreeg ik de hulp van mijn schoonmoeder, een waar naaitalent mag ik wel zeggen, dit met een mooi passend en afgewerkt resultaat tot gevolg (toch voor een eerste exemplaar) en een ferm contente creazus! Nen dikke merci nog voor Lindy en Rosa die me ontzettend veel hebben bijgeleerd!




... in de tussentijd dat dit project voor enige tijd, bewust, in de kast bleef liggen, wilde ik me even bezig houden met enkele lekker eenvoudige naaiprojectjes om terug wat naaivertrouwen te winnen.
Dit resulteerde in deze 2 creaties voor dochter Merel. Ik flockte op beide rokjes een klein tekstje in het thema van het stofke om zo een humoristisch tintje toe te voegen... Merel zag de humor er wel van in ;-)









... Na dit alles en een deugddoende vakantie in het prachtige Hongarije, dacht creazusje An om ook de sportieve draad terug op te nemen, maar tijdens het joggen ben ik tijdens een tussen-sprintje op een foute manier met mijn hand tegen mijn zoontje gebotst met 4 weken gips van mijn linker onderarm en hand tot gevolg.(Tijmen had gelukkig niets ;-) Doeme toch.... minder crea voor mij de volgende weken, maar nu heb ik terug meer tijd voor andere dingen zoals gaan snuisteren op al die mooie blogs, Pinterest, lezen van de Flow,... en lekker veel inspiratie opdoen! Kan ook leuk zijn hé!
En wie weet, kan ik meer met 1 hand dan ik momenteel denk ;-)


Lieve groetjes,
Creazusje An


8 opmerkingen:

 1. Super leuke rokjes! En veel beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele Toffe rokjes en hopelijk vlug terug 2 handen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha... heel tof gedaan met die leuke details! Veel beterschap met de hand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel beterschap!
  En die "looking good" is echt leuk gevonden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je had er al over verteld maar nu ik de foto's zie weet ik zeker dat het prachtige rokjes zijn. Die geflockte details zijn super ! En jouw exemplaar staat jou prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe rokjes, alledrie.
  Die flockdetails vind ik echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige rokjes ! Stuk voor stuk !!! En wat een superflocksels !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Die flocksels geven het inderdaad een grappig en speels extraatje.
  Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen