You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 6 juli 2015

Vespastyle... of tot wat een ondernemende dochter leiden kan

Een tijdje geleden kwam dochterlief Merel zeer enthousiast thuis met de boodschap dat ze voor het zomerfeest op school 4 T-shirten nodig hadden waarop vooraan de naam van het kind en achteraan SYTYCD op stond... en dat ik dit voor haar 4 vriendinnetjes wel zou flocken. Zelf was ze jurylid en  had ze zo'n T-shirt niet nodig ;-)

Wat herken ik mezelf toch in haar... neen was geen optie want op dezelfde enthousiaste manier had ze dit al "beloofd" aan haar vriendinnen. Ze wilde echt wel helpen... Ik zag mezelf al verplicht een avondje ( lees bijna nacht)  "flocken"  in te plannen tussen al het drukke schoolwerk op dat moment...

Maar dan gebeuren er soms zo'n leuke dingen... terwijl ik vertel wat ik "via mijn dochter aan mijn broek krijg" nodigt Tine, een vriendin en collega me uit om even gebruik te mogen maken van haar Silhouette Cameo; in mijn ogen een wonderbaarlijk toestel, een kleine computergestuurde snijmachine dat kan snijden wat je anders met de hand zou moeten uitknippen ( ik ben verkocht). Dit klinkt als muziek in mijn oren en hier zeg ik niet neen tegen.

En zo zit ik op een gegeven moment samen met Tine op een gezellig zolderkamertje letters in te geven op de computer die mooi uitgesneden even later uit het toestel rollen. Van deze T-shirts nam ik geen foto's; in alle drukte vergeten, in ieder geval dochterlief scoorde bij de vriendinnekes ;-)

Of Tine nog even tijd had om een mooie afbeelding met Vespa uit haar bangelijk machien te laten rollen? Binnenkort trekken we richting Toscane en onze buren ook. Voor dat buurmeisje (Elisa) wilde ik nog een leuk verjaardagscadeautje "a la Italiano" in elkaar steken. Het werd deze coole afbeelding en fantastisch is het hondje achteraan op de Vespa want Elisa is dol op hun hondje. Ik gebruikte gouden glitter flexfolie (besteld bij hotfix). 10-11 jarigen vinden dit geweldig ;-)

Daar moesten uiteraard nog passende en hippe Vespa oorbellekes bij. Het was weeral enige tijd geleden dat ik nog toekwam aan oorbellekes maken, maar leuk om nog eens te doen. Ik vond deze vespa-afbeelding als stoffenpatroontje op het internet. De sterretjes (gekocht bij Hexagoon Leuven) steken er mooi bij af, niet?

Even was ik niet te stoppen, de creavibes werden dan ook 2 jaar onderdrukt door veel te veel andere verplichtingen; oh ja zou het nog vergeten, maar eind juni heb ik mijn diploma leraar gehaald!

Een potje zelfgemaakte confituur (homemade by oma) pimpte ik nog met een leuk vespastofje ( een cadeautje van mijn super collega's van mijn vorige werk). Dit als cadeautje voor onze buurvrouw.

En zo resulteerde 4 T-shirten in enkele onvoorziene maar wel heel leuke creaties. Dank je Merel en super merci Tine!

Groetjes,

Creazusje An 





3 opmerkingen:

  1. Oh, zo een cameo silhouette staat hier ook op de " want to have-lijst". Mooie cadeautjes ! Leuk dat je terug aan het creëren bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben geen 11 jarige maar zo'n t shirt wil ik ook wel hebben met die coole Vespa erop...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoe alles weer in z'n plooi kan vallen, GEWELDIG
    en dan nog leuke dingen maken ook,
    héél toffe creaties
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen