You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 19 augustus 2013

creARTistjesdag 14 augustus 2013!

Na onze eerste geslaagde editie vorig jaar beslisten we al vrij snel om ook deze zomer een nieuwe creARTistjesdag te organiseren. Vanuit de "creARTisten" organiseren wij jaarlijks 5 crea-activiteiten voor en door een bende gezellige dames die graag creatief bezig zijn. Het idee ontstond vorig jaar om ook iets voor onze kids te organiseren.

Vanaf mei startten we met onze voorbereidingen en dit met een kerngroep van 5 geëngageerde mama's die hun schouders mee onder de organisatie wilden zetten. We planden datum, locatie en natuurlijk een programma met workshops op maat voor onze kinderen met heel verschillende leeftijden.

Begin juli, onze tweede vergadering met alle mama's alias "o zo gezellige tetteravond" konden de inschrijvingen starten en werd deze dag verder concreet uitgewerkt, afspraken gemaakt, wie doet wat, wie brengt wat mee, te gekke ideeën kwamen naar boven,  ... en soms verliezen we ons een keer in details (herkenbaar? ;-) ) maar bovenal waren de enthousiaste creavibes al heel voelbaar en daar hadden we echt veel deugd van!

Mama's en::/of papa's die tijdens, voor of na de creARTitjesdag actief meewerkten en/of ons konden helpen bij diverse taken konden hun kind(eren) inschrijven. Resultaat :  24 kinderen schreven zich in  en 13 enthousiaste mama's/papa's werkten mee aan onze speciale dag!

En dan was het zover.... woensdag 14 augustus kwamen we met vele creatieve en vooral helpende handen om 10 uur samen om alles klaar te zetten. Vele handen maken licht werk... relaxed en met zonnetje in de lucht kriebelde ons creahartje om er serieus te kunnen in vliegen!

En om half 2 gingen we van start met het onthaal. Nele, Belle, Hanna en Elisa gaven iedereen een leuk armbandje dat ze voor elke deelnemer hadden gemaakt.


De onthaalstewardessen wezen de kinderen de weg door de creARtistejsdag vanop hun vliegtuig. Jawèl, chiro-ervaring komt nog steeds van pas ;-)


De kinderen versierden een rietje dat ze konden gebruiken om te drinken bij het 4 uurtje.


En ook coole badges werden gemaakt met hun naam op en dit naar eigen ontwerp.En dan konden de workshops beginnen!
De kinderen konden vooraf 2 x telkens uit 3 workshops kiezen.

Voor de pauze
 •   canvassen schilderen en (be)stempelen met eigengemaakte stempels
 • cakepops versieren
 • kartonnen vliegtuig/poppenbed maken


  Na de pauze
  • ballonnen plooien
  • expressie
  • knutselen met eierkartons

   De workshops waren echt wel geslaagd. En creazusje's Greet haar twijfels of expressie wel zou aanslaan... 't is ne keer iets anders... bleken helemaal onterecht. De kids vonden het fantastisch, maar 't werd dan ook met veel enthousiasme gegeven!

   Kinderen kwamen zelfs spontaan vertellen hoe fijn ze het vonden en vroegen ons naar de volgende creARTistjesdag. Daar doe je het voor!

   Tot slot aten we  frietjes met vleesjes, komkommer en tomaatjes . De kinderen vonden het leuk dat we al het eten  gewoon op tafel hadden gelegd, op tafelpapier (dat wel), maar ze mochten grabbelen en smullen en dat allemaal met hun handen.

   Heel wat papa's gingen op de uitnodiging in om gezellig mee te komen eten. Daar zaten we dan met zen allen, gezellig in het zonneke met een frietje en een drankje lekker na te genieten van een zalig dagje crea en kinderpret.

   Na heel wat gespeeld te hebben volgde nog een laatste verrassing! 2 mama's maakten heel mooie Mexicaanse pinata's die de kinderen met een stok geblinddoekt mochten stuk slaan. Hier kwamen dan lekkere snoepjes uit...je zag die oogjes (weeral) glunderen!


   De kinderen die raakten uiteraard niet uitgespeeld en bleven verder ravotten in hun kamp, renden met dozen van de berg,... de mama's ruimden ondertussen alles op en dronken een pintje op weeral een leuke en fantastische creARTistjesdag! Toast!

   Nog eens bedankt aan alle helpende handen en alle enthousiaste kinderen! Het was heel fijn om zoveel creativiteit te mogen zien, voelen,... ervaren! En volgend jaar een 3de (feest?) editie!


   Groetjes,
   de creazusjes


   PS wil je nog foto's zien van deze leuke dag? Dat kan hier , een album op de FBpagina van Decreazusjes.


   4 opmerkingen:

   1. Fran toont haar juwelendoosje en diertje op hout nog steeds super-fier aan ieder die bij ons over de vloer komt. Wij vonden het een super-dag!. Toch ook een extra bedankje voor de enthousiaste inzet van de crea-zusjes !!

    BeantwoordenVerwijderen
   2. Floor heeft ook al zitten pronken met haar creaties en Lasse heeft zich ook goed uitgeleefd! @ Katrijn, nog merci voor de complimentjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
   3. Dat ziet er allemaal heel gezellig en super creatief uit!

    BeantwoordenVerwijderen