You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 11 juli 2012

Mijn eerste rokje "van Mme Zsazsa"

Het is een feit ! Vorige week zaterdag heb ik een naaimachine gekocht(Pfaff) en ben ik ten aanval gegaan met het superleuke boek "Allemaal rokjes" van Mme Zsazsa. Met dit handige en mooi gelayoute boek word je snel bezeten door de naaikriebels. Termen als fournituren, voorpand en tailelband zijn me niet meer onbekend ;-). Met allemaal restjes stof ben ik van start gegaan(had nog een oud lakentje liggen met leuk patroon). En ik dacht(zoals gewoonlijk), ik ga het gewoon proberen en er invliegen en... het is gelukt! Mijn eerste rokje voor ons dochterje Floor. Het is het simpelste model met elastiek maar dit is goed voor het zelfvertouwen! Op naar rok nr 2 !Achteraf heb ik nog een haarband gemaakt (zelfde stof). Supersimpel en toch zo leuk. Mijn kleine meid wou graag voor de camera poseren(zie foto) en de grote broer die kreeg natuurlijk ook iets(een zweetband en een armband), foto volgt nog... . creazusje Greet

13 opmerkingen:

 1. Wow, goed gelukt ! Ik ben er van overtuigd dat er zeker nog rokjes zullen volgen en mama....vergeet jezelf niet hé, ook af en toe eens iets voor jezelf maken.
  Het stoffenspektakel is een aanrader om leuke stoffen aan leuke prijzen te kunnen kopen. Zie : www.stoffenspektakel.nl
  Ik heb enkel nog niet nagekeken of de agenda voor het najaar er al op staat.

  We kijken uit naar meer van dit moois.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Els, bedankt voor de suggestie! Lijkt me nu echt eens iets om te doen met een toffe collega of met zussen onder elkaar :-)
   Creazus An

   Verwijderen
  2. staat genoteerd!

   Verwijderen
  3. Kunnen we doen ja. Eind juli staan de data on line en kunnen er plannen gemaakt worden. De stoffenbeurzen gaan het hele najaar en voorjaar door op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Nederland, er zal dan wel een datum tussen zitten die past.

   Verwijderen
 2. mooi rokje!! Wou dat ik het ook kon, maar ik hou me voor nu bij het haken...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. creazusje greet12 juli 2012 om 19:56

   echt niet zo moeilijk! jij kan het ook, zeker weten !

   Verwijderen
 3. Super, super, super! Wat een mooi rokje. Leuk idee van je om deze mooie stof te recycleren tot een leuk rokje. Fijn te lezen de je al goeie maatjes bent met je Pfaff machine... En die haarband à sorti erbij, geweldig hè,
  Je creazusje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. stoffenspektakel is terug in Antwerpen op 09 september. staat al op mijn bord. :-) en inderdaad een heel leuk stofje en dat randje maakt het zo een beetje apart.. knap gedaan voor een eerste poging.. je hebt duidelijk talent..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. creazusje greet12 juli 2012 om 19:54

   dankjewel voor de leuke recaties!!! stoffenspektakel staat genoteerd!

   Verwijderen
 5. Leuk stofje en mooi gedaan! Maar wees gewaarschuwd... Mme Zsa Zsa's boek is verslavend...;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een leuk rokje geworden!
  Ik heb het boek ook en je wordt er al heel vrolijk van als je het doorbladert. Er staan hele leuke modelletjes in dus je kan nog lekker vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heb je superleuk gedaan! Proficiat met je eerste rokje! Smaakt naar meer hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen