You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 26 juni 2013

Aardbeien-pops voor de klas...

...want Tijmen is jarig in de zomervakantie en dus mag hij op de valreep van het schooljaar zijn 7de verjaardag al wat op voorhand vieren. Daar hoort uiteraard een leuke traktatie bij.

Eerst dachten we om ijslollies te maken met Sprite en daar snoepjes in zoals hier wordt beschreven. Dit had ik ooit eens gepind. Maar onze versie van deze  ijslollies zag er alles behalve uit zoals op die foto... de Sprite was bij ons niet doorzichtig meer.  We hadden er een krokodil-snoepje in gestoken, maar je zag het nauwelijks en surplus vonden onze kids het allesbehalve lekker....  Niet dus!

En dit werd het wel.Ik haalde mijn inspiratie hier.
De aardbeitjes (goed droog) worden voorzichtig gewenteld in gesmolten witte chocoladedruppels waaraan een klein beetje olijfolie werd aan toegevoegd. Dan zette ik de aardbeitjes voorzichtig op het stokje (= die ook worden gebruikt voor cake-pops) .De groene blaadjes van de aardbeien liet ik zitten want anders gingen de aardbeien doorschuiven op het stokje. Vervolgens door de discobolletjes halen. Een cake in de vorm van 7 vond ik wel leuk om de aardbeien-pops op te presenteren. De extra aardbeien op de cake, druifjes en framboosjes rondom zorgden voor de final touch!

Niet al te veel werk, zoon heel erg tevreden en een geslaagde verjaardag in de klas; alles was op!

Groetjes,
Creazusje An

5 opmerkingen:

 1. Aardbeien en chocolade: een geslaagde combinatie! En hoera voor de zomerjarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Heeel lekker en ook (een beetje) gezond! Ik ga 'm onthouden. :)

  Groetjes Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superidee, het ziet er ook zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. creazusje greet30 juni 2013 om 20:16

  heel mooi gedaan en ziet er zo zomerrs smakelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen