You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

zaterdag 15 juni 2013

Een vintage receptje dat echt SUPER lekker is!

Luchtig plattekaasreceptje met aardbeien

Dit kunnen we nu toch wel echt een vintage-recpetje noemen. 30 jaar geleden maakte ons mama dit altijd klaar als nagerechtje op het verjaardagsfeestje van creazusje An. Zij  is dan ook jarig in volle aardbeien-tijd.
De heerlijke aardbeien kwamen uit de eigen tuin.

Ons mama werkte in haar jeugdjaren als hulp bij "madam van den doktoor" en het was die madam die dit receptje ergens in de jaren 60 aan haar gaf.

Onlangs had creazusje An klasreünie met haar mede oud-leerlingen van de lagere school.  Eén van hen begon spontaan over het toch wel zo lekkere nagerechtje met aardbeien dat gereserveerd werd op mijn verjaardagsfeestjes. Als mensen dit 25 jaar later nog herinneren.... awel ja dan moet het wel heel lekker zijn!  Daarom dat we dit graag met jullie delen. Proberen maar, het is echt zo klaar en dan even gaan zitten en lekker genieten....

Benodigdheden
500 gram volle platte kaas
2 eieren
witte suiker naar believen
1 zakje vanille suiker
1/2 kg aardbeien
Bereiding
Doe de platte kaas in een grote kom. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Doe de twee eierdooiers bij de platte kaas. Roeren. Voeg de suiker toe. Opnieuw roeren. Meng het eiwit voorzichtig onder de platte kaas.
Doe de goed gedroogde aardbeien gehalveerd of in zijn geheel onder de platte kaas.
Zet een kwartiertje in de koelkast zeker niet langer.

Smakelijk!

De creazusjes

En hopelijk overleeft dit receptje nog vele generaties!

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor deze vintage receptentip. Dat gaan we eens uitproberen. Als jouw klasgenoten zich deze smaak na al die tijd nog herinneren zal het waarlijk een smaaksensatie zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat hier zeker ook uitgeprobeerd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. creazusje greet18 juni 2013 om 21:36

  echt pure nostalgie! ik heb er altijd van gesmuld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey zusje, ga het vandaag nog eens maken als dessert voor een feestje... dat wordt smullen!Ben benieuwd naar de reacties!

   Verwijderen