Recept van Jeroen Meus
Een tijdje geleden gemaakt en om je vingers van af te likken! Een aanrader dus voor op onze blog!ingrediënten voor 4 personen
de Thaise curry:- 600 g kipfilets
- 500 ml kokosmelk (of kokosroom)
- 1 eetlepel rode currypasta
- 3 dl kippenbouillon
- 1 rode paprika
- 1 rode chilipeper
- 150 g extra fijne sperzieboontjes
- 1 duim gember
- 2 limoenblaadjes
de rijst:
- 250 g rijst
- 1 limoenblaadje
- zout
afwerking:
- 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 1 koffielepel bruine suiker
- 1⁄2 bussel verse koriander
- verse munt
bereiding
de Thaise curry:
- Probeer voor dit gerecht een portie verse rode currypasta te bemachtigen.
Da's een klassieker uit de Thaise keuken. Momenteel is dit product verkrijgbaar
in heel wat grote supermarkten en in de meeste Oosterse voedingszaken en
supermarkten.
- Verhit een kookpot op een zacht vuur en verwarm daarin de kokosmelk. Voeg er
de rode currypasta aan toe. (Wie van een extra pikant gerecht houdt, kan wat
meer van de pasta toevoegen.) Meng alles even met de garde.
- Schenk er de kippenbouillon
bij, samen met de limoenblaadjes.
- Schil het knolletje gember en rasp het in de kokosmelk.
- Snij de rode paprika in twee of vier stukken. Verwijder de zaadlijsten en
schil de groente met je dunschiller. (De schil is moeilijk verteerbaar.) Snij de
partjes paprika in grove stukken.
- Snij de rode chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij de pittige
smaakmaker in fijne stukjes. (Wie minder tuk is op een pikant gerecht, kan deze
peper weglaten.)
- Knijp of snij de topjes en de steeltjes van de sperzieboontjes. Snij de
groente vervolgens middendoor.
- Voeg de stukjes paprika, chili en de halve boontjes toe aan de pot. Laat de
groenten garen in de kruidige kokosmelk.
- Neem de kipfilets erbij. Snij het vlees in dobbelstenen. Doe ook de stukjes gevolgelte in de pot. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
de rijst:
- Kook ondertussen de rijst met een snuifje zout. (Volg de aanwijzingen op de verpakking.) Als je limoenblaadjes gevonden hebt, laat dan zo’n blaadje meegaren met de rijst. Dat zorgt voor een fijn aroma.
afwerking:
- Neem een schaaltje en meng er de vissaus in met vers limoensap en de bruine
suiker. (Het limoensap kan je naar keuze vervangen door citroensap.) Schenk het
mengsel in de pot met kip en rode curry.
- Serveer elke tafelgast een portie rijst met een flinke schep van de Thaise rode curry met kip. Pluk en scheur wat verse korianderblaadjes en een beetje munt en strooi dit net voor het serveren over elk bord. Lekker!
Sorry Els, maar plots was je recatie verdwenen... nog nooit meegemaakt...
BeantwoordenVerwijderenOh ja, ne merk ik het ook. Bizar.
VerwijderenIk heb het receptje vandaag uitgeprobeerd en het is inderdaad een aanrader. Alleen vond ik geen limoenblaadjes maar in de Delhaize vond ik bij de buitenlandse producten een potje met opgelegde, versnipperde limoenblaadjes. Ik wist alleen niet hoeveel ik uit dat potje moest gebruiken als equivalent van één blaadje. Ik heb mespuntjes genomen.
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk !
Super Els dat je dit receptje uit probeerde! En fijn dat dat je een alternatief vond voor de limoenblaadjes. Groetjes!
Verwijderenwij hebben het ook niet altijd gebruikt(wegens niet te vi nden)... Fijn dat het gesmaakt heeft!
Verwijderen